Verwachting energieprijzen 2021

De overheid heeft laten weten dat de belasting op elektriciteit in 2021 wordt verlaagd en de belasting op gas wordt verhoogd. Huishoudens in Nederland zagen in 2020 hun energierekening met gemiddeld 334 euro stijgen, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek. De verlaging van elektriciteitsbelasting wil dus nog niet zeggen dat je energierekening daalt. Energieleveranciers willen winst maken, dus het kan zijn dat ze de verlaging van de belasting wel doorvoeren, maar de prijzen gelijk houden. Daarnaast zal de hogere belasting op gas per saldo betekenen dat je waarschijnlijk evenveel kwijt bent aan de totale energierekening. Wat is de verwachting voor energieprijzen in 2021? Lees het hieronder!

Verwachting energieprijzen 2022

Omdat de overheid jaarlijks de belasting voor gas verhoogt, zullen huishoudens sowieso niet minder gaan betalen voor dit deel van de energierekening. De lagere belasting op elektriciteit kan mooi meegenomen zijn, maar ook dat zegt nog weinig. Als de economie aantrekt, kunnen energieleveranciers bijvoorbeeld besluiten dat ze de elektriciteitsprijzen alsnog verhogen. Kortom, de verwachting is dat in 2022 de energieprijzen verder zullen oplopen dan in 2021. Vooral mensen met een eigen huis kunnen investeren in duurzame en energiebesparende oplossingen. Als je die mogelijkheid niet hebt, zijn zuinig doen met energie en overstappen van energieleverancier de beste opties om te besparen.

Vergelijk energieleveranciers

Per huishouden is het energieverbruik anders. Daarom is er geen kant-en-klare oplossing om te besparen. Energieleveranciers weten dat mensen veel geld kwijt zijn aan energie en ondanks dat ze winst willen maken, zullen ze proberen de prijzen niet te hard te laten stijgen. Energieleveranciers vergelijken loont. Ze zullen je sowieso belonen voor het overstappen. Dat alleen al kan een flinke besparing opleveren. Het loont zelfs om dit jaarlijks te doen. Voer in onze energievergelijker hieronder je verbruik in. Op basis hiervan vergelijken wij diverse energieaanbieders en kan je gemakkelijk profiteren van scherpe aanbiedingen!